Warmtepomp / airco (lucht/lucht)

Nu de prijs van gas flink stijgt, voelt u zich begrijpelijkerwijs nerveuzer dan ooit om uw verwarming dit jaar aan te zetten.

Het goede nieuws is dat u ook kunt overstappen van een centraal verwarmingssysteem naar een airco / warmtepomp systeem om u warm te houden tijdens de koude wintermaanden, en nog beter, het gebruik van een airco met omgekeerde cyclus om uw huis te verwarmen is een van de meest energiezuinige manier om uw woning te verwarmen, dus u bespaart kosten en helpt ook de planeet!

Verrassend genoeg komen we nog veel Medelanders tegen die niet beseffen dat een airco zowel verwarmt als koelt. Toch zijn de meeste moderne airconditioning systemen / warmtepompen, wat betekent dat ze kunnen koelen en verwarmen.

Technisch gezien produceert de airconditioning /warmtepomp unit warmte door omgekeerde cyclus. De condensatie-eenheid (buitenbatterij) wordt de verdamper die warmte uit de buitenlucht haalt en koude lucht uit de batterij blaast. De verdamper (binnenspiraal) haalt dan koude uit de binnenlucht en blaast warmte naar binnen.

foto Daikin Airco systeem

Een split-unit airconditioning met omgekeerde cyclus is een ideale keuze voor het regelen van de temperaturen in middelgrote tot grote kamers of open woonruimtes. En als je meerdere kamers moet verwarmen, biedt een multi-split een verwarmingsmethode voor meerdere kamers die meer dan één kamer bedient met een enkele buitenunit.

Bovendien heeft een airco / warmtepomp geen lelijke radiatoren aan de muren en wordt de warmteverdeling gelijk gehouden.

Natuurlijk zijn er de initiële installatiekosten, maar op de langere termijn zal de energie-efficiëntie van een airconditioning systeem uw investering meer dan terugbetalen, en wanneer de zomer komt, kunt u ook genieten van een koele omgeving in hoge temperaturen. 

Bij airco-systemen.nl staan we klaar om u van dienst te zijn van advies tot installatie