Split-unit airco

Split-unit airco

Split-unit airco systemen zijn een populaire keuze voor zowel residentieel als commercieel vastgoed vanwege hun flexibiliteit en energiezuinig ontwerp. Een split-unit airconditioner bestaat uit een binnen-unit en een buiten-unit, verbonden door een kleine leiding. Hierdoor kunnen meerdere binnen-units worden geïnstalleerd om verschillende kamers of gebieden te koelen, terwijl de buitenunit op een centrale locatie blijft.

Een van de belangrijkste voordelen van split-unit airconditioners is hun energiezuinige ontwerp. Veel modellen zijn voorzien van Inverter-technologie, die de compressorsnelheid aanpast aan de gewenste temperatuur, waardoor het energieverbruik wordt verminderd en een comfortabelere leefruimte wordt geboden.

Haier airco systeem

Naast het energiezuinige ontwerp bieden split-unit airconditioners tal van andere voordelen. Ze zijn relatief eenvoudig te installeren en bieden flexibele plaatsingsmogelijkheden, waardoor binnen-units in verschillende kamers of gebieden kunnen worden geïnstalleerd. Ze zijn ook relatief stil en kunnen eenvoudig worden bediend met een afstandsbediening of smartphone-app.

Split-unit airconditioners zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen om aan verschillende koelbehoeften en budgetten te voldoen. Enkele populaire modellen zijn de Haier Inverter Split-Unit Airconditioner, die een gestroomlijnd ontwerp en efficiënte koeling biedt, en de Daikin Split-Unit Airconditioner, die beschikt over geavanceerde luchtfiltratie- en zuiveringstechnologie.

Kortom, split-unit airconditioners zijn een eerste keuze voor woningen en bedrijfspanden vanwege hun energiezuinige ontwerp en flexibele installatiemogelijkheden. Met een breed scala aan beschikbare modellen is er een split-unit airconditioner die aan elke koel/verwarmingsbehoefte voldoet.

Voordelen 

Energiezuinig

Krachtig

Geen vloeroppervlak nodig en zeer stil

Dit type systeem is veel energiezuiniger dan een mobiele airco systeem. Het kost vooraf meer, maar als u het regelmatig gebruikt, zal het uiteindelijk een stuk kosten effectiever zijn als u het voor langere tijd gebruikt vanwege de energiebesparing.

Deze systemen zijn ook veel krachtiger en dat betekent dat ze een veel grotere ruimte kunnen dekken, zelfs vanaf een enkele bovenkast. Bovendien kunt u meerdere binnenunits vanuit één basisunit buiten laten werken, waardoor een nog groter gebied wordt bestreken.

Omdat een deel van het systeem zich buiten bevindt en het andere deel aan de muur is bevestigd, is er geen vloeroppervlak nodig om deze units te plaatsen. Ze werken ook op een veel stiller niveau dan mobiele airco’s, dus interfereren niet met de werking van het bedrijf.

Nadelen

Duurder om te kopen

Misschien niet ideaal bij het huren van een pand

De buiten unit maakt geluid

Gesplitste systemen zijn duurder in aanschaf dan mobiele airco systemen en er is ook een professionele installatie nodig om ze te laten werken, wat de initiële kosten verhoogt. Ze zijn echter nog steeds goedkoper dan sommige van de andere typen airco systemen en kunnen meestal in één dag worden geïnstalleerd en operationeel zijn.

Als u het bedrijfspand waarin u bent gevestigd huurt, wilt u misschien niet het geld betalen om een split-systeem te laten installeren.

Terwijl de binnenunits nauwelijks te horen zijn, zal er wel enigszins wat geluid te horen zijn aan de aan de buitenunit